Hizmet Seçin
Dijital dünyada gelişmeye ve büyümeye hazır mısın?
Angle MENÜ
Popüler Javascript Framework'leri
Nevzat ÇELİKKANAT
Nevzat ÇELİKKANAT Front-End Developer
31/01/2023
Popüler Javascript Framework'leri

React

En çok kullanılan ve en popüler frameworklerden biridir. React-Native gibi bir kardeşi vardır ve bu sayede yapılan web uygulamaları mobil uygulama haline de getirilebilirdir. Öğrenme süreci biraz sancılı olsada topluluğunun genişliği sayesinde kısa sürede kavranabilir bir framework'tür.

Vue

Eş zamanlı güncelleme yapabilen ve kullanıcı etkileşimini arttıran bir JavaScript framework’üdür. Rakiplerinden(ReactJS, AngularJS) DOM etkileşimi konusunda daha hızlıdır. Öğrenmesi çok daha kolay ve yazımı basittir.

Angular

Angular Js Google tarafından geliştirilmiş, hem masaüstü hem mobil web uygulamaları için uygun olan bir javascript framwork’üdür.

Ember.js

2011 yılında Yehude Katz ve Tom Dale tarafından geliştirimiş ve açık kaynak kodlu olan bir javascript framework’üdür. Ücretisz ve çok yönlü uygulama alanı sunması tercih edilme sebeplerinden bir tanesidir. Veri katmanları, şablonlar, uygulama akışları ve test gibi bir çok işlemi yapmanızı sağlar. Single Page Application özelliği ile sayfayı yenilemeden kullanıcının sayfada gezinmesini sağlar.

Next JS

React JS tabanlı bir yazımı vardır. ES6 ve ES7 için kaynaktan kaynağa derleyiciye sahiptir. Nuxt JS’in, React JS’deki rakibidir. Sunucu taraflı web uygulamaları oluşturmaya yarar.

Nuxt JS

Nuxt JS sunucu taraflı uygulamalar oluşturma özelliğine sahiptir.   Vue JS ve Node JS tabanlı bir yazım şekline sahiptir. Vue JS kullanılan uygulamalarda sunucu taraflı uygulama geliştirirken Nuxt JS kullanılır.